Vaši rezultati pretraživanja

Tekuće veće investicije u Crnoj Gori

Porto Montenegro, Investment Corporation of Dubai (ICD)

Lociran u prelijepom UNESCO zaštićenom Bokotorskom zalivu, Porto Montenegro je savršena kombinacija spektakularne destinacije i prvoklasne marine.

Porto Montenegro je rođen 2006 i za manje od 10 godina je kocept postao stvarnost. U 2016 godini, novo poglavlje Porto Montenegra je započeto kada je Ivestment Corporation of Dubai (ICD), produžena investiciona ruka Valde Dubaija, kupila projekat.

Do sada postignuto:

  • Prvoklasna marina sa 450 vezova
  • 300 prodatih luksuznih stanova, sa mogućnošću ukupne gradnje 900
  • 57 komercijalnih objakata, površine od skoro 15,000 m2
  • 90 soba u 5 zvjezdica Regent Condo Hotelu (uključujući 55 condo stanova)
  • Jahting kluv
  • Knightsbridge Internacionalna Škola

 

Luštica Development, ORASCOM

Planirano je da integrisani projekat ponudi 2.080 stambenih jedinica, 7 hotela sa ukupnim kapacitetom od 1.370 soba, 2 marine svjetske klase na Jadranu sa 170 vezova, golf teren sa 18 rupa, Talaso centar, poslovne objekte, centar naselja, i osnovne infrastrukturne objekte.

Projekat će biti prvi sertifikovani kompleks sa eko-oznakom u Crnoj Gori. Očekuje se da će vrijednost ove investicije doseći oko 1,1 milijardu eura.

 

Portonovi, Azmont Investments

Naselje površine 25 hektara će biti smješteno na samoj obali Bokokotorskog zaliva, na mjestu stare kasarne u Kumboru, opština Herceg Novi. Kada bude završen, Portonovi će uključivati “One&Only Portonovi”, spa centar, marinu za super jahte, luksuzni plažni klub, Portonovi arenu, konferencijski centar i tenisku akademiju. Posjetioci će moći da istražuju radnje, kafiće i restorane uz obalno šetalište, botaničke bašte sa biodiverzitetom i eko-park, kao i riblju i pijacu organske hrane.

Prvobitno je bila planirana investicija od 250 miliona eura, međutim, kasnije je donesena odluka da se poveća iznos investicija do 650 miliona eura.

 

Sveti Stefan, Aman Resorts

Jedan od najpoznatijih hotelskih lanaca na svijetu, “Aman Resorts”, uspešno posluje u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina na najekskluzivnijoj lokaciji u zemlji. Sveti Stefan je poznat već godinama kao mjesto na kojem se okupljaju svjetske zvijezde, gdje mogu upijati jedan od najboljih pogleda na svijetu sa potpunom privatnošću koju im to mjesto pruža. Od 2008. godine, “Adriatic Properties”, podružnica grčke “Restis grupe”, uložila je oko 52 miliona eura u “Aman Sveti Stefan”.

Nakon godina obnove, završena je rekonstrukcija ribarskog naselja iz 15. vijeka, čime je stvoreno jedno od najekskluzivnijih mjesta u Crnoj Gori.

 

Plavi Horizonti, Qatari Diar

Jedna od najvećih kompanija za nekretnine u svijetu, “Qatari Diar”, počela je izgradnju luksuznog projekta u Crnoj Gori. Kompanija je stekla prava na hotelski kompleks “Plavi horizonti” za 24 miliona eura, i planira da izgradi luksuzni hotel sa pet zvjezdica koji će uključivati sportske sadržaje i vile. Pokrenut na Plavim horizontima, na poluostrvu Luštica, ovaj projekat predstavlja jedan od najekskluzivnijih projekata u cijeloj Evropi, s obzirom na zeleno okruženje s jedne strane i čisto more sa druge strane projekta.

Budući da je “Qatari Diar” poznat širom svijeta po svojim vrhunskim projektima, nema sumnje da će projekat “Plavi horizonti” opravdati reputaciju kompanije. Troškovi investicije će biti 250 miliona eura.

 

Mamula, ORASCOM

Ovo ostrvce sa utvrđenjem, udaljeno 3,4 nautičke milje od Herceg Novog, je kružnog oblika i prečnika od oko 200 m. Svojim arhitektonskim dizajnom, tvrđava se smatra najljepšom na Jadranu. Tvrđava Mamula je u oba svjetska rata bila iskorišćena kao logor. Cijeli projekat je baziran na preciznim principima očuvanja, jer će omogućiti da se lokalitet sa tvrđavom Mamula, koji je danas u nezavidnom stanju, zaštiti od daljeg propadanja. Podrazumijeva turističku valorizaciju kroz rekonstrukciju u postojećim

gabaritima uz strogo pridržavanje konzervatorskih uslova. Projektom je planiran hotel sa 23 sobe za goste i jednom sobom koja će biti spomen soba, muzejskog karaktera. I, što je najvažnije, nema dileme da će ovaj objekat biti očuvan kroz novi život koji će mu se udahnuti na ovaj način.

Usporedite oglase