Vaši rezultati pretraživanja

O Crnoj Gori

Na relativno malom prostoru Crne Gore, priroda je proizvela jedinstvene kontraste: raznolikost i kvalitet prirodnih i antropoloških vrijednosti čine Crnu Goru jednim od najatraktivnijih regiona na Mediteranu. U rasponu od samo 100 km vazdušne linije, prepoznatljive su tri prirodne oblasti: obala, kraška polja i region visokih planina.

Na crnogorskoj obali, dugačkoj 293 km, postoje brojne pješčane i šljunkovite plaže – ukupne dužine 73 km, od čega pjeskovite plaže čine 33 km. Turista ima mogućnost plivanja u jezeru ili moru, raftinga rijekom i skijanja na planinama – sve u jednom danu. Sektor turizma bilježi rast već sedmu godinu zaredom, što utiče na ubrzan rast poljoprivrede i prehrambene industrije, saobraćaja, telekomunikacija, trgovine kao i na čitav niz drugih grana.

Renomirana izložba nekretnina “The Luxury Property Show” i britanski onlajn časopis “Resident” stavili su Crnu Goru na prvo mjesto, ispred Španije, Italije, Portugala i Francuske, kao destinaciju u svijetu na kojoj treba kupiti kuću u 2017. godini. Izveštaj Udruženja britanskih turističkih agenata otkriva 12 najboljih destinacija za odmor koje treba posjetiti u 2018. godini, među kojima se našla Crna Gora.

Crna Gora je sigurna, ekonomski održiva i politički stabilna država sa potencijalom da nastavi ekonomski rast. Takav rast se do sada uglavnom zasnivao na rastu ostvarenom u sektoru usluga i na prilivu stranih direktnih ulaganja. Ako dođete u Crnu Goru, sami ćete prepoznati mnogo razloga da ulažete u ovu zemlju.

Crna Gora je otvorena ekonomija, posvećena unaprijeđenju poslovnog ambijenta, sa ljudima koji imaju znanje i kapital za ulaganje u zemlju. Crna Gora je građansko, demokratsko i ekološko društvo, koje neprekidno napreduje na putu ka EU. Već se pokazala kao dobar partner kredibilnim stranim privatnim ili pravnim licima.

Prema prognozama stručnjaka, Crna Gora će biti jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu u narednim godinama. Osim turizma, zemlja ima veliki potencijal u poljoprivredi, infrastrukturi i obnovljivim izvorima energije.

Usporedite oglase